Vitaliteit
In organisaties

 

“Wie wezenlijk wilt veranderen,
moet eerst tot stilstand komen”

 

– JAN ROTMANS

Ik heb jarenlange ervaring in de hectiek van het bedrijfsleven. Mijn missie is om meer rust en balans te brengen in de vaak stressvolle en hectische omgeving van bedrijven.

Vanuit For-rest help ik organisaties bij het vitaal houden van hun medewerkers om zo bij te dragen aan meer werkplezier en duurzame inzetbaarheid. Vitaliteit benader ik vanuit een holistisch oogpunt met daarin aandacht voor het fysieke welzijn, maar juist ook voor het mentale, sociale en spirituele welzijn. Dit doe ik vanuit verschillende rollen, namelijk die van Vitaloog, trainer en (adem)coach..

Je kunt mij inzetten op projecten waar de mens centraal staat:

 

Vitaliteits en ademcoaching | stress & burnout | teamcoaching | talentontwikkeling| vitaliteitsprogramma’s, workshops en trainingen| vitaal leiderschap | verhogen van eigen regie en stimuleren van ‘het goede gesprek’ | yoga en adem op de werkvloer

Ik geloof erin dat energieke en vitale mensen de sleutel zijn naar een succesvolle organisatie.

 

Mijn overtuiging is dat een integrale aanpak van het in balans brengen van lichaam, geest, omgeving en zingeving gestuurd door bezieling en passie, zorgt voor optimale vitaliteit. Belangrijke elementen bij het vitaliseren van managers en medewerkers zijn in mijn ogen het op gang brengen van de dialoog, eigen regie en bewustzijn. De verandering ontstaat daarbij van binnenuit. Ik geloof in de potentie van mensen om zichzelf te ontwikkelen en te handelen vanuit hun toegevoegde waarde en persoonlijke kracht.

Om vitaliteit en duurzame inzetbaarheid goed te laten landen werk ik o.a. met de Vitalogische schijf van vijf. Een integraal vitaliteitsmodel en hulpmiddel dat zowel op medewerkers, team als organisatieniveau in te zetten is. Het laat in één oogopslag de verschillende aandachtsgebieden van vitaliteit en daarmee duurzame inzetbaarheid zien als ook de samenhang tussen die verschillende gebieden. Het geeft daarmee inzicht aan welke knoppen je kunt draaien om de vitaliteit te verhogen.   

 

Daarnaast zet ik ook verschillende meet instrumenten in om inzicht te krijgen in het potentieel rendement en een optimale inzet van de talenten en drijfveren binnen uw organisatie.

KOBA – DI tool – Kostenbaten analyse Duurzame inzetbaarheid
DIX – Duurzame inzetbaarheidsindex
TMA – Talent Motivatie analyse

Voor grote vitaliteitstrajecten werk ik samen met Vitalogisch, een team van zelfstandig ondernemers die de gezamenlijke missie hebben om werkend Nederland Vitaal en Verbonden te krijgen.

Aanbod

ADEMWORKSHOP

+ VOOR WIE

Deze workshop is voor iedereen die de kracht van ademhaling wil ontdekken en hoe je stress en spanningen in het dagelijks leven kunt verminderen. 

Zonder ademhaling kunnen we niet leven. Toch staan we nauwelijks stil bij de kwaliteit van onze dagelijkse manier van ademen. Je ademhaling is een van de meest onderschatte middelen om gezond en krachtig te kunnen leven.

+ RESULTAAT

Na de workshop heb je meer kennis en inzicht over een optimale en gezonde ademhaling en heb je praktische tools geleerd om in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan.

+ INHOUD & werkwijze

Je krijgt concrete ademhalingsoefeningen aangereikt die je helpen te ontspannen, die zorgen voor meer energie en je gedachten tot rust te brengen. Je leert wat een gezonde ademhaling is en wat deze voor je kan betekenen. Je leert welke ademhalingsoefeningen je meer ontspanning geven gedurende jouw werkdag. Je maakt kennis met de twee basisprincipes van ademhaling die je leven kunnen veranderen.

+ TARIEVEN

Vanaf €995,- excl. BTW

Coaching bij Stress
en Burn-out

+ VOOR WIE

Veel medewerkers ervaren hoge werkdruk. De neiging is om te kijken naar de hoeveelheid werk en hoe we de taakbelasting naar beneden kunnen brengen. In veel gevallen is dat nodig en zinvol. Daarnaast is het nog interessanter om te kijken naar hoe je de draagkracht van medewerkers kunt vergroten. Coaching bij stress en burn-out is interessant voor iedereen die een te hoge werkstress ervaart. Dit kan preventief of als je al uitgevallen bent door overbelasting. Mensen kunnen ook stressklachten ervaren bij onderbelasting. Dan is er spraken van bore-out. Ook kan een coachtraject van toegevoegde waarde zijn.

+ RESULTAAT

De coachee heeft na het coachtraject inzicht in zichzelf, zijn/haar eigen denkpatronen, stressfactoren en weet welke energiebronnen hij/zij moet aanboren om weer meer energie te ervaren. Hij/zij ervaart meer energie, innerlijke rust en balans en weet hoe met stress om te gaan.

+ INHOUD & werkwijze

In een coachtraject waarbij een medewerker te maken heeft met stress of een burn-out doorlopen we, afhankelijk van de persoonlijke situatie, globaal de volgende stappen:

 • Intakegesprek + analyse huidige stand van zaken (context, stressbronnen, klachten)
 • Herstellen en verhogen van het energieniveau
 • Stresshantering
 • Versterken van de competenties

Afhankelijk van de behoefte zoomen we verder in op zingeving, talenten en drijfveren.

In geval van uitval onderzoeken we het traject van werkhervatting en terugkeer naar werk.

Ieder traject is maatwerk.

+ TARIEVEN

Een coachtraject heeft een gemiddelde doorlooptijd van 3 a 4 maanden en beslaat rond de 5 coachgesprekken + intakegesprek. Afhankelijk van de situatie zal in het begin de gesprekken wat dichter op elkaar gepland worden en aan het einde van het traject zit er meer tijd tussen. Een coachgesprek duurt 1,5 uur.

€ 145,00/uur excl. btw

Talentontwikkeling

+ VOOR WIE

Wil jij ook het beste uit je mensen halen en geloof je net als ik dat mensen met meer bevlogenheid en energie naar hun werk gaan als ze werken vanuit hun talenten? Waarschijnlijk wel! Dit talentontwikkeling traject is voor iedereen die:

 • vastloopt in zijn loopbaan;
 • toe is aan een volgende stap, maar niet weet welke;
 • geen energie meer krijgt van het werk wat iemand doet;
 • zich wil ontwikkelen vanuit zijn of haar talenten. 

+ RESULTAAT

Na het coachtraject traject heeft de coachee:

 • inzicht in talenten en drijfveren;
 • meer zelfvertrouwen en is in staat keuzes te maken vanuit eigen kracht;
 • inzicht in ontwikkel en loopbaanmogelijkheden
 • inzicht in het voorkeursgedrag en de leer- en ontwikkelstijl

+ INHOUD & werkwijze

Het loont om te onderzoeken wat iemands drijfveren en talenten zijn. Mensen ontwikkelen zich het best en komen in actie en voelen zich betrokken bij hun werk als ze werk doen wat in lijn ligt met hun talenten en capaciteiten. Als TMA Professional help ik medewerkers inzicht te krijgen in hun talenten en drijfveren om van daaruit de juiste stappen te maken.

Hiervoor maak ik gebruik van de TMA talentenanalyse. Dit is een uitgebreide analyse waarbij de medewerker inzicht krijgt in de eigen talenten en drijfveren. Deze talentanalyse is gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek  en op de positieve psychologie. 

Met de TMA talentenanalyse geef ik medewerkers handvatten om zichzelf steviger neer te zetten en op welke sterke punten ze zich kunnen focussen om effectiever te worden in hun werk. TMA is ook een mooi instrument als je een team aanvullend op elkaar wilt laten werken.Wil je hier meer informatie over neem dan contact op.

+ TARIEVEN

Heb je interesse in de TMA talentanalyse, al dan niet aangevuld met een coachtraject? Mijn aanbod is altijd afgestemd op de behoefte van de klant. Afhankelijk van jouw wensen, maak ik een passende offerte.

 • TMA Talentanalyse + persoonlijke rapportage en terugkoppelgesprek vanaf € 595,00
 • Coachgesprek € 145,00 per uur exclusief BTW

Yoga op de
werkvloer

+ VOOR WIE

Is vitaliteit een belangrijk thema bij jou in de organisatie? Of zit iedereen juist in de vijfde versnelling en vind je het belangrijk om even terug te schakelen? Dan is yoga een goede manier om rust en ontspanning te creeren op de werkvloer. Yoga van For-rest is voor iedereen toegankelijk en wordt op maat gemaakt voor de doelgroep.

+ RESULTAAT

In alle gevallen is yoga van toegevoegde waarde in het bedrijfsleven. Het beoefenen van yoga heeft een bewezen positieve invloed op de productiviteit en het welzijn van mensen: 

Het vermindert stress, 

Helpt bij fysieke klachten 

Verbetert de focus en concentratie.

+ INHOUD & werkwijze

For-rest heeft toegankelijke programma’s voor yoga op de werkvloer. Alle lessen zijn geschikt voor iedereen en geven een mooie balans tussen bewegen en ontspannen. Je kunt mij benaderen voor:

 • Wekelijkse groepslessen
 • Yoga workshops 
 • 1-op-1 yoga voor medewerkers die te maken hebben met stress of burn-out

+ TARIEVEN

Vind je het belangrijk om meer rust en ontspanning te creeren binnen jullie organisatie? En heb je interesse in yoga op de werkvloer? Mijn yoga aanbod is altijd afgestemd op de behoefte van de klant. Afhankelijk van jouw wensen, maak ik een passende offerte.

“BE THE CHANGE YOU WISH TO SEE IN THE WORLD”

– Ghandi

ERVARING

“Marleen heeft met een duidelijke content en een manier – van charmant maar duidelijk het MT aan board gekregen.”

Simone Beks

 

Goede vragen, uitdagend om over vitaliteit na te denken. Hierbij liet je duidelijk zien dat het vitaliteit binnen organisaties verschillende facetten heeft en ze heeft vasthoudend en met passie het MT begeleid tot een plan. De aanpak overtuigde door kwalitatief hoogstaande presentatie met een cijfermatige onderbouwing.

Tijdens de “vitaal leiderschap“ workshops met middelmanagement zagen we Marleen in dezelfde rol: uitdagend om reflectieve gedachtes te stimuleren, interventies, een luisterend oor en ook open voor humor. Soms was het nodig om door te vragen, ook hier had Marleen het juiste gevoel wanneer je door moest vragen of loslaten.