Vitaliteit
In organisaties

 

“Wie wezenlijk wilt veranderen,
moet eerst tot stilstand komen”

 

– JAN ROTMANS

vitaliteit in organisaties
werk-prive balans

For-rest staat voor het terugbrengen en herstellen van rust en balans in de hectiek en disbalans die ontstaan door veranderingen in werk en het leven.

 

Ik zet mensen in hun kracht en begeleid organisaties bij HR, transformatie en vitaliteitvraagstukken. Zodat energie weer gaat stromen en potentieel tot zijn recht komt. 

Ik geloof in rust en balans als basis voor groei en verandering. “En ja, daarvoor moet je soms ook uit je comfortzone”.

 

Welke uitdagingen en disbalans zie jij terug in jouw organisatie?

 • Hoog ziekteverzuim versus investeren in vitaliteit en amplitie
 • Medewerkers gezond en gelukkig duurzaam inzetbaar houden
 • Zoektocht naar en behouden van talent door arbreidskrapte en vergrijzing
 • Focus op controle of vertrouwen?
 • Continu veranderende werkomgeving – Hoe krijg je mensen mee?
 • Uitval door fysieke gezondheidsklachten en hoge mentale druk, stress en burn-outs
 • Zoektocht naar de juiste werk-prive balans

Wil jij investeren in meer energie en vitaliteit en een prettig werkklimaat stimuleren?

Neem contact op voor de mogelijkheden of check het aanbod

Aanbod vitaliteit in organisaties

Individueel – Coaching en talentontwikkeling

Vitaliteitscoaching

+ VOOR WIE

Voor iedereen die meer vitaliteit en energie wilt ervaren.

+ RESULTAAT

Na dit coachtraject ervaar je meer energie en balans. Je weet aan welke knoppen je kunt draaien om een vitaler leven te leiden, zowel fysiek, mentaal, sociaal en emotioneel. Afhankelijk van jouw vitaliteitsdoel werken we toe naar het voor jouw gewenste resultaat. Ik begeleid mensen bij:

Het managen van hun energiebalans;

goede werk-prive balans;

Juiste inzetbaarheid van talenten; 

(Persoonlijk) leiderschap;

Gezondere leefstijl.

+ INHOUD & werkwijze

 • Intakegesprek van 1,5 uur
 • 5 coachsessies 
 • In kaart brengen en ontleden van jouw vitaliteit aan de hand van de Vitalogische schijf van vijf
 • Inzicht in jouw patronen en de belangrijkste sleutels tot meer vitaliteit en energie
 • Reflecterende en verdiepende opdrachten
 • Praktsche handvatten voor een vitaler leven

+ TARIEVEN

Vraag een offerte aan.

Coaching bij Stress
en Burn-out

+ VOOR WIE

Veel medewerkers ervaren hoge werkdruk. De neiging is om te kijken naar de hoeveelheid werk en hoe we de taakbelasting naar beneden kunnen brengen. In veel gevallen is dat nodig en zinvol. Daarnaast is het nog interessanter om te kijken naar hoe je de draagkracht van medewerkers kunt vergroten. Coaching bij stress en burn-out is interessant voor iedereen die een te hoge werkstress ervaart. Dit kan preventief of als je al uitgevallen bent door overbelasting. Mensen kunnen ook stressklachten ervaren bij onderbelasting. Dan is er spraken van bore-out. Ook kan een coachtraject van toegevoegde waarde zijn.

+ RESULTAAT

De coachee heeft na het coachtraject inzicht in zichzelf, zijn/haar eigen denkpatronen, stressfactoren en weet welke energiebronnen hij/zij moet aanboren om weer meer energie te ervaren. Hij/zij ervaart meer energie, innerlijke rust en balans en weet hoe met stress om te gaan.

+ INHOUD & werkwijze

In een coachtraject waarbij een medewerker te maken heeft met stress of een burn-out doorlopen we, afhankelijk van de persoonlijke situatie, globaal de volgende stappen:

 • Intakegesprek + analyse huidige stand van zaken (context, stressbronnen, klachten)
 • Herstellen en verhogen van het energieniveau
 • Stresshantering
 • Versterken van de competenties

Afhankelijk van de behoefte zoomen we verder in op zingeving, talenten en drijfveren.

In geval van uitval onderzoeken we het traject van werkhervatting en terugkeer naar werk.

Ieder traject is maatwerk.

+ TARIEVEN

Een coachtraject heeft een gemiddelde doorlooptijd van 3 a 4 maanden en beslaat rond de 5 coachgesprekken + intakegesprek. Afhankelijk van de situatie zal in het begin de gesprekken wat dichter op elkaar gepland worden en aan het einde van het traject zit er meer tijd tussen. Een coachgesprek duurt 1,5 uur.

€ 145,00/uur excl. btw

Talentontwikkeling
TMA analyse

+ VOOR WIE

Wil jij ook het beste uit je mensen halen en geloof je net als ik dat mensen met meer bevlogenheid en energie naar hun werk gaan als ze werken vanuit hun talenten? Waarschijnlijk wel! Dit talentontwikkeling traject is voor iedereen die:

 • vastloopt in zijn loopbaan;
 • toe is aan een volgende stap, maar niet weet welke;
 • geen energie meer krijgt van het werk wat iemand doet;
 • zich wil ontwikkelen vanuit zijn of haar talenten. 

+ RESULTAAT

Na het coachtraject traject heeft de coachee:

 • inzicht in talenten en drijfveren;
 • meer zelfvertrouwen en is in staat keuzes te maken vanuit eigen kracht;
 • inzicht in ontwikkel en loopbaanmogelijkheden
 • inzicht in het voorkeursgedrag en de leer- en ontwikkelstijl

+ INHOUD & werkwijze

Het loont om te onderzoeken wat iemands drijfveren en talenten zijn. Mensen ontwikkelen zich het best en komen in actie en voelen zich betrokken bij hun werk als ze werk doen wat in lijn ligt met hun talenten en capaciteiten. Als TMA Professional help ik medewerkers inzicht te krijgen in hun talenten en drijfveren om van daaruit de juiste stappen te maken.

Hiervoor maak ik gebruik van de TMA talentenanalyse. Dit is een uitgebreide analyse waarbij de medewerker inzicht krijgt in de eigen talenten en drijfveren. Deze talentanalyse is gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek  en op de positieve psychologie. 

Met de TMA talentenanalyse geef ik medewerkers handvatten om zichzelf steviger neer te zetten en op welke sterke punten ze zich kunnen focussen om effectiever te worden in hun werk. TMA is ook een mooi instrument als je een team aanvullend op elkaar wilt laten werken.Wil je hier meer informatie over neem dan contact op.

+ TARIEVEN

Heb je interesse in de TMA talentanalyse, al dan niet aangevuld met een coachtraject? Mijn aanbod is altijd afgestemd op de behoefte van de klant. Afhankelijk van jouw wensen, maak ik een passende offerte.

Werk privé balans

+ VOOR WIE

Voel je je soms overweldigd door de constante disbalans van werk-privé verantwoordelijkheden? Wil je meer controle over je tijd en energie om echt te kunnen genieten van zowel je professionele als persoonlijke leven?

Een coachtraject voor werk-privé balans kan je helpen naar meer rust, evenwicht en balans

+ RESULTAAT

Het coachtraject werk- privé balans helpt je

 • weer balans en innerlijke rust te vinden
 • te zoeken naar een nieuw evenwicht die voor jouw werkt en bevredigend is
 • inzicht en overzicht te krijgen voor de zaken die voor jou belangrijk zijn
 • gezonde gewoonten te ontwikkelen die je ondersteunen bij het handhaven van een duurzame werk-privé balans op lange termijn

+ INHOUD & werkwijze

Tijdens het coachtraject richten we op jouw unieke situatie en doelen. Samen zullen we werken aan het identificeren van gebieden die je wilt verbeteren en concrete stappen om daar te komen.

We gaan aan de slag met praktische strategieën om je tijd en energie effectief te beheren, prioriteiten te stellen en grenzen te stellen, zowel op het werk als thuis.

Je leert  krachtige stressbeheersingstechnieken en ontdekt manieren om meer ontspanning en welzijn in je dagelijkse routine te integreren.

+ TARIEVEN

Een coachtraject heeft een gemiddelde doorlooptijd van 3 a 4 maanden en beslaat rond de 5 coachgesprekken + intakegesprek. Afhankelijk van de situatie zal in het begin de gesprekken wat dichter op elkaar gepland worden en aan het einde van het traject zit er meer tijd tussen. Een coachgesprek duurt 1,5 uur.

€ 145,00/uur excl. btw

Teams – leiderschap – workshops & trainingen

ADEMWORKSHOP

+ VOOR WIE

Deze workshop is voor iedereen die de kracht van ademhaling wil ontdekken en hoe je stress en spanningen in het dagelijks leven kunt verminderen. 

Zonder ademhaling kunnen we niet leven. Toch staan we nauwelijks stil bij de kwaliteit van onze dagelijkse manier van ademen. Je ademhaling is een van de meest onderschatte middelen om gezond en krachtig te kunnen leven.

+ RESULTAAT

Na de workshop heb je meer kennis en inzicht over een optimale en gezonde ademhaling en heb je praktische tools geleerd om in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan.

+ INHOUD & werkwijze

Je krijgt concrete ademhalingsoefeningen aangereikt die je helpen te ontspannen, die zorgen voor meer energie en je gedachten tot rust te brengen. Je leert wat een gezonde ademhaling is en wat deze voor je kan betekenen. Je leert welke ademhalingsoefeningen je meer ontspanning geven gedurende jouw werkdag. Je maakt kennis met de twee basisprincipes van ademhaling die je leven kunnen veranderen.

+ TARIEVEN

Vraag een offerte aan.

Vitaal leiderschap

+ VOOR WIE

Voor iedereen ( managers en medewerkers) die  van vitaliteit een prioriteit wil maken en een gezonde, energieke, en veerkrachtige werkomgeving wil creëeren. 

+ RESULTAAT

Investeren in vitaal leiderschap helpt de organisatie bij het creëren van een gezonde werkomgeving waarin medewerkers gedijen, zowel professioneel als persoonlijk.

Het plaatst het menselijk welzijn centraal en bevordert een positieve cultuur die bijdraagt aan een duurzaam succesvolle organisatie.

Vitaal leiderschap helpt bij 

 • betrokkenheid en bevlogenheid creëeren.
 • bevorderen van het welzijn van medewerkers en een gezonde werk-privébalans
 • vitale communicatie en transparantie
 • goed energiemanagement

+ INHOUD & werkwijze

Een vitaal leider verbindt en neemt (mede)verantwoordelijkheid voorhet leven en  energie van de mensen die aan hem of haarzijn toevertrouwd.

Een Vitaal Leider durft vragen te stellen over de gezondheid,  leefstijl en geluk, maar ook over de angsten en verlangens van  medewerkers. Op die manier wordt het innerlijke waarom en de  intrinsiekedrijfveren van werknemers zichtbaar en kunnen ze op de juiste plek voor zichzelf én voor de organisatie worden ingezet.
In een training Vitaal leiderschap gaan we in op thema’s zoals:
 • betrokkenheid over het welzijn van medewerkers
 • Stimuleren van een werk-privé  balans
 • het stimuleren van verbinding in een team
 • creëren van open en vitale communicatie
 • energie- en stressmanagement
 • focus op positiviteit en waardering
 • voorbeeldrol als vitaal leider

+ TARIEVEN

Na het bespreken van de wensen en behoeften, ontvangt u een offerte op maat

Workshops & trainingen

+ VOOR WIE

Een divers aanbod van vitaliteitsworkshops & trainingen voor medewerkers en managers.

+ RESULTAAT

Workshops en trainingen dragen bij aan de bewustwording, ontwikkeling en vitaliseren van medewerkers. 

+ INHOUD & werkwijze

For-rest biedt diverse vitaliteit workshops & trainingen aan. Op basis van de behoefte van de organisatie, kunnen we invulling geven aan de inhoud van de workshop of training. Alles is maatwerk.

Vitaliteitworkshops

 • Maak van vitaliteit een prioriteit
 • Ontspannen in de chaos! stressmanagement 
 • Regie over je energie!
 • Luister naar het fluisteren van je lichaam
 • De kracht van ademhaling
 • Vitaal leiderschap
 • Ontdek je talent
 • Werk-privé balans
 • Meester over je gedachten

+ TARIEVEN

Iedere vitaliteitsworkshop en training is maatwerk afhankelijk van de wensen en behoeften van de organisatie.

Vraag een offerte aan!

DIaloog – het goede gesprek

 

+ VOOR WIE

Voor iedereen (management en medewerkers) die gelooft dat het echte gesprek bijdraagt aan groei, ontwikkeling en verandering.

+ RESULTAAT

Het creëren van veiligheid en vertrouwen is de basis voor een echt gesprek. Oprechte aandacht is hierbij de sleutel tot succes.

+ INHOUD & werkwijze

For-rest faciliteert en begeleidt het echte gesprek, stimuleert de dialoog en geeft richting en handvatten voor een goed gesprek.

 • Echte aandacht
 • Kwetsbaarheid
 • Feedback vragen 
 • veiligheid en vertrouwen
 • Onderstroom 
 • Structuur
 • Vragen stellen
 • Motivatie en betrokkenheid

+ TARIEVEN

Vind je het belangrijk om de dialoog op gang te brengen binnen jouw organisatie.

Afhankelijk van jouw wensen, maak ik een passende offerte.

Organisatie-advies – strategie, draagvlak & Implementatie

organisatie vitaliteit

Ik heb jarenlange ervaring in de hectiek van het bedrijfsleven. Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. Maar hoe krijg je de medewerkers mee en houd je ze vitaal, bevlogen en betrokken? Mijn visie daarop is dat mensen wel willen veranderen, maar ze willen niet veranderd worden. Dus verandering ontstaat alleen als ze intrinsiek gemotiveerd zijn. Daarvoor is vaak eerst aandacht, rust en balans nodig. Vanuit daar ontstaat persoonlijke groei en verandering.  Zodat de energie weer gaat stromen en mensen bevlogen en betrokken blijven.

Vanuit For-rest help ik organisaties bij het vitaal houden van hun medewerkers om zo bij te dragen aan meer welbevinden, werkplezier en duurzame inzetbaarheid. Vitaliteit benader ik vanuit een holistisch oogpunt met daarin aandacht voor het fysieke welzijn, maar juist ook voor het mentale, sociale en spirituele welzijn. Dit doe ik vanuit verschillende rollen, namelijk die van Vitaloog, HR & peoplemanager, trainer en (adem)coach..

Je kunt mij inzetten op trajecten waar de mens centraal staat:

 

people & culture | well-being & vitaliteit | stress & burnout  coaching en persoonlijke ontwikkeling | vitaliteitprogramma’s, workshops en trainingen | vitaal en persoonlijk leiderschap | verhogen van eigen regie en stimuleren van ‘het goede gesprek’ yoga en adem op de werkvloer

Ik geloof erin dat energieke en vitale mensen de sleutel zijn naar een succesvolle organisatie.

 

Mijn overtuiging is dat een integrale aanpak van het in balans brengen van lichaam, geest, omgeving en zingeving gestuurd door bezieling en passie, zorgt voor optimale vitaliteit. Belangrijke elementen bij het vitaliseren van managers en medewerkers zijn in mijn ogen het op gang brengen van de dialoog, eigen regie en bewustzijn. De verandering ontstaat daarbij van binnenuit. Ik geloof in de potentie van mensen om zichzelf te ontwikkelen en te handelen vanuit hun toegevoegde waarde en persoonlijke kracht.

Om vitaliteit en duurzame inzetbaarheid goed te laten landen in organisaties werk ik o.a. met de Vitalogische schijf van vijf. Een integraal vitaliteitsmodel en hulpmiddel dat zowel op medewerkers, team als organisatieniveau in te zetten is. Het laat in één oogopslag de verschillende aandachtsgebieden van vitaliteit en daarmee duurzame inzetbaarheid zien als ook de samenhang tussen die verschillende gebieden. Het geeft daarmee inzicht aan welke knoppen je kunt draaien om de vitaliteit te verhogen.   

 

Daarnaast zet ik ook verschillende meet instrumenten in om inzicht te krijgen in het potentieel rendement en een optimale inzet van de talenten en drijfveren binnen uw organisatie.

KOBA – DI tool – Kostenbaten analyse Duurzame inzetbaarheid
DIX – Duurzame inzetbaarheidsindex
TMA – Talent Motivatie analyse

Voor grote vitaliteitstrajecten werk ik samen met Vitalogisch, een team van zelfstandig ondernemers die de gezamenlijke missie hebben om werkend Nederland Vitaal en Verbonden te krijgen.

“BE THE CHANGE YOU WISH TO SEE IN THE WORLD”

– Ghandi

ERVARING

“Marleen heeft met een duidelijke content en een manier – van charmant maar duidelijk het MT aan board gekregen.”

Simone Beks

 

Goede vragen, uitdagend om over vitaliteit na te denken. Hierbij liet je duidelijk zien dat het vitaliteit binnen organisaties verschillende facetten heeft en ze heeft vasthoudend en met passie het MT begeleid tot een plan. De aanpak overtuigde door kwalitatief hoogstaande presentatie met een cijfermatige onderbouwing.

Tijdens de “vitaal leiderschap“ workshops met middelmanagement zagen we Marleen in dezelfde rol: uitdagend om reflectieve gedachtes te stimuleren, interventies, een luisterend oor en ook open voor humor. Soms was het nodig om door te vragen, ook hier had Marleen het juiste gevoel wanneer je door moest vragen of loslaten.